donderdag 29 december 2016

Duizend Hoog door Rika

"Ik vond het echt een uniek boek, niet eentje die je echt met een ander kunt gaan vergelijken"

Duizend Hoog, een boek dat zich afspeelt in 2118. Waar het leven in de Toren erop gemaakt is om van alle gemakken te voorzien. Hoe hoger je woont, hoe hoger jouw status is. De Toren telt maar liefst duizend verdiepingen, hoe hoger je komt, hoe minder appartementen, en hoe duurder het wordt. Op de duizendste verdieping woont Avery Fuller, zij is perfect, althans dat denkt iedereen. Ze is genetisch gemaakt uit de beste genen van haar ouders. Ze gaat veel om met Eris Dodd-Radson en Leda Cole. Ze zijn beste vriendinnen en vertellen elkaar alles, totdat ze elkaar na de vakantie terug zien. Leda verbergt een geheim, en Eris, die eerst genoot van een zorgeloos leventje, wordt ineens geconfronteerd met een verraad zo groot dat haar wereld instort.
Duizend hoog is een futuristische YA-soap die het leven van enkele mensen in de Toren volgt, die ieder te maken hebben met een tragisch gebeuren. Want ‘wie hoog klimt kan laag vallen’...

Het boek volgt een groep tieners in de Toren. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden door een tragisch ongeval. De Toren is een gebouw in New York, duizend verdiepingen hoog. Alle appartementen werken op irisscanners of ID-ringen, ze hebben geen auto’s maar hovercrafts en minihovercrafts worden gebruikt om de boodschappen te dragen, tenminste wanneer je hoog genoeg woont. Iedereen die bovenin in de Toren woont kijkt neer op degene in het lagere gedeelte uit de Toren. Maar wat nu als je van boven naar beneden moet verhuizen? Wie zijn dan nog werkelijk jouw vrienden, wie kun je vertrouwen, en waar hoor je dan nog bij?

Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld. Dit maakt het boek wel heel interessant om te lezen. De verschillende perspectieven zorgen ervoor dat je het hele verhaal kent, en niet alleen maar de losse delen. Ook weet je hierdoor veel meer de gedachten en emoties van alle losse personen. Je begrijpt iedereen in de Toren, het boek leeft werkelijk mee. Ik heb het boek zelf opgepakt en met moeite weer neergelegd. Het neemt je mee in een drama van het begin tot het einde. Het verhaal begint en eindigt met een tragisch gebeuren, waarin iedereen zijn deel in heeft gehad. Van verantwoordelijk, tot onvermijdelijk. Een prachtig verhaal waarbij je meeleeft, meevoelt, en stiekem soms zelfs meehuilt.

Wat doe je wanneer je verliefd wordt op iemand waar je niet verliefd op mag worden, wat doe je als je niets meer hebt, wat is nu eigenlijk de juiste keuze? Het boek gaat veel over de keuzes die je kunt maken wanneer het leven je het moeilijk maakt. Wat kies je als je onmogelijk kan kiezen? Volg je jouw hart? Of volg je de reden? En wat gebeurt er als je jouw hart volgt?

Ik heb echt genoten van dit boek. Het zit vol drama, roddels, en typisch meidengedrag. Ik vond het echt een uniek boek, niet eentje die je echt met een ander kunt gaan vergelijken. Het is echt de moeite waard om te lezen, je kunt Duizend Hoog onmogelijk wegleggen als je eenmaal bent begonnen.


Dit boek krijgt 5 crosses van mij! Zeker de moeite waard en zeer uniek om te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten